Istoricul muzeului

Written by Super User on . Posted in Despre noi

Prin dispozitia Consiliul Popular al judetului Vaslui în 1974, la 18 octombrie s-a infiintat Muzeul Judetean Vaslui, cu profil mixt istorie si etnografie , avand ca prim director pe prof. Constantin Popescu, muzeograf cu experienta si contributii importante in formarea altor institutii muzeale cum ar fi: Bran, Fagaras, Rasnov.

Cu sprijinul Consiliului culturii si Educatiei Socialiste tot in acel an au fost incadrati ca muzeografi: Rica Popescu, Ionel Bauman si Ioan Mancas care sub indrumarea si supravegherea directorului general al muzeelor din Romania, Iulian Antonescu au realizat tematica pentru expozitia de baza a institutiei.

Muzeul judetean Vaslui s-a deschis în ziua de 27 septembrie 1975, in prezenta specialistilor din centrele universitarea Iasi si Bucuresti, a directorilor muzeelor din Moldova si a autoritatilor locale si judetene, fiind apreciat in acel moment si dupa, ca cel mai tanar muzeu al tarii, aspect valabil si astazi, si cel mai bine realizat din punct de vederea tematic, stiintific si muzeotehnic.

 

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker