Manifestarea cultural-științifică „ȘTEFAN CEL MARE ȘI ETERNITATEA FAPTELOR SALE. 515 ani de la trecerea sa în veșnicie ”

Calendar
Evenimente
Date
07.07.2019 5:00 pm - 8:00 pm
Location
Podul Inalt
Author
Super User

Description

Cu ocazia împlinirii a 515 ani de la trecerea din istorie în veșnicie a măritului voievod Ștefan cel Mare al Țării Moldovei (1457-1504), Muzeul Județean „Ştefan cel Mare” Vaslui – alături de Consiliul Județean Vaslui, Centrul Militar Județean Vaslui, Brigada 15 Mecanizată „Podul Înalt” Iași și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui – organizează, ca de fiecare dată, o amplă manifestare cultural-științifică, intitulată ȘTEFAN CEL MARE ȘI ETERNITATEA FAPTELOR SALE. 515 ani de la trecerea sa în veșnicie . Aceasta se va desfășura în data de duminică, 7 iulie 2019, începând cu ora 1700, la Ansamblul monumental PODUL ÎNALT din satul Băcăoani (comuna Munteni de Jos, județul Vaslui).

Manifestarea se va desfășura după următorul program:

– Slujbă de Tedeum și Ceremonial militar – cu participarea preoților din Protopopiatul Vaslui, a militarilor din Brigada 15 Mecanizată „Podul Înalt” Iași, precum și a militarilor din garnizoanele Bârlad și Huși

– Alocuțiuni ale oficiliatăților și invitaților

Vernisajul Expoziției EPOCA LUI ȘTEFAN CEL MARE- organizată de Muzeul Județean „Ştefan cel Mare” Vaslui

– Înmânarea plachetelor comemorative

– Depunere de coroane, jerbe și flori la Statuia ecvestră a lui Ștefan cel Mare

– Spectacol folcloric.

În acest sens, vă invităm să ne fiți alături la această amplă manifestare care va evoca faptele de eroism ale voievodului ȘTEFAN CEL MARE al Țării Moldovei, pentru a le eterniza în memoria noastră colectivă.

Organizatorii acestui eveniment sunt: prof. dr. Ramona Maria MOCANU - manager al Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui și dr. Laurențiu CHIRIAC, muzeograf la aceeași instituție.

Vă așteptăm cu drag!

Location information

Podul Inalt

Country
Romani
City
Bacaoani

Contacteaza-ne

Str. Hagi Chiriac, nr.2, loc. Vaslui, jud. Vaslui

  • dummy+4 0235-311626

  • dummy+4 0235-311626

  • dummy contact@muzeu-vaslui.ro

Newsletter

Enter your email and we'll send you more information

Search